Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Een ongekend najaar 2024 hebben we. Liefst vier teams werden kampioen. En hoe!

Het begon zaterdag al vroeg. Om half tien moest de E winnen van Midlandia; bij elk ander resultaat waren de Bunnikers kampioen. In een vloek en een zucht stond ons jongste team met 4-1 achter maar de veerkracht was fantastisch. Terugkomen, voorkomen, weer gelijk en tenslotte kort voor tijd de 8-9!! Kampioen.

De C speelde intussen thuis tegen SGV. In tegenstelling tot de voorbeschouwing kon die ploeg niet meer naast KCD komen en dat was te zien. Een matig potje en een nederlaag leek er aan te komen. Maar dat zou te gek zijn: alsnog 2-2 en ongeslagen kampioen!

De B reisde daarna af naar Maarssen. In Doorn was OVVO met 1-8 te sterk maar een KCD-zege zou een gedeelde titel betekenen. Het was bloedstollend, maar OVVO kon doorwisselen en dat betekende op het eind de nekslag. Met een 5-6 nederlaag mocht de B met opgeheven hoofd van het veld.

Inmiddels was het vierde ook al in Huizen actief. Het werd de minste wedstrijd, maar dat deerde niet. KCD 4 was al kampioen en bleef ongeslagen. Met 12 punten kampioen!

Later speelde ons derde op hetzelfde veld. KCD 3 heeft een moeilijk seizoen achter de rug. Ook nu werd niet gewonnen maar met slechts 14-13 verliezen van de kampioen biedt perspectief voor de zaal. Hopelijk houdt de ploeg de moed er in, dan kan het alleen maar beter gaan qua resultaten.

Inmiddels knokte het 2e een verbeten duel uit op het Zeister gras van RDZ. RDZ 2 was uiteindelijk net te sterk maar KCD mag trots zijn op de prestatie: een mooi behoud in de 3e klasse!

Het slotstuk werd het spektakel waar iedereen op hoopte. Vooraf was duidelijk dat Arena gewonnen had van Huizen en daarmee was de titel voor KCD en promotie een feit. Eerst leek het er op dat het dus wel OK was en dat gaf RDZ de kans om in een dik kwartier uit te lopen naar 6-0…. Een mooie opleving werd direct door de Zeistenaren gecounterd naar 8-3 maar bij rust was er al een beetje aansluiting met 8-5.

Vijf kostelijke Doornse minuten draaiden de wedstrijd. Erop en erover leek het te worden maar KCD kon net niet doordrukken. Gelijk opgaand werd die tweede helft en boeiend voor de vele toeschouwers waarbij ons vlaggenschip duidelijk maakte dat het wilde tonen de enig echte kampioen te zijn. Kort voor tijd leek de zege nabij maar op het eind kwam RDZ nog langszij: 17-17.

Daarmee heeft KCD het verloren terrein direct terug gewonnen en heeft de ploeg een mentale oppepper richting zaal waar de 2e klasse wacht. Helaas heeft de promotie ook zijn tol geëist. Aan de dameskant lijken we twee spelers voorlopig te moeten missen. Hopelijk gaat alles meevallen. Voor nu sterkte!

Dat geldt natuurlijk voor alle geblesseerden. Maar over all een prachtig najaar voor de club. Nog een week en de zaal wacht. Geen trainingen maar woensdag zijn de Korfbalfitters nog wel actief en speelt onze Midweek om 20 uur zijn laatste wedstrijd. En zaterdag komen onze Kangoeroes ook nog een keer op ons veld spelen. KCD bruist!!